Team Migaloo

In 2021 roeit Team Migaloo de Atlantische Oceaan over om aandacht te creëren voor een wereldwijd probleem: de plastic soep. Dit doen we door deel te nemen aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge.

Doe gewoon, maar doe het anders...,

In december 2021 starten wij - goede vrienden en roeimaatjes uit Deventer - aan een tocht van 5000 km de Atlantische Oceaan over. Het doel: op een zo duurzaam mogelijke manier de oceaan overroeien en ondertussen aandacht vragen voor het plasticsoep-probleem dat onze zeeën en oceanen bedreigt. Dit hopen ze te bereiken door als Team Migaloo deel te nemen aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge.

Over Stichting Migaloo

Stichting Migaloo staat voor een duurzame, toekomstbestendige wereld. Een wereld waarin de natuur gezond en schoon is en waarin er geen single use plastics meer in de oceaan terecht komen. Door samen te werken met verschillende duurzame partners draagt Stichting Migaloo bij aan het verduurzamen van de wereld. Onze focus: de jeugd. Want zij zijn de toekomst.

Bewustwording creëren

Presentaties over de plasticsoep

Organiseren van clean-ups

Documentaire door Isabelle Renate La Poutré

To see the Instagram feed you need to add your own API Token to the Instagram Options page of our plugin.

“ Doe gewoon, maar doe het anders… “

Stichting Migaloo gelooft dat het terugdringen van single use plastic waste in onze oceanen hier een belangrijk onderdeel van is. Door deel te nemen aan de TWAC en hierbij samen te werken met verschillende duurzame partners draagt ook Stichting Migaloo bij aan het verduurzamen van de wereld. Hierbij gelooft de stichting dat het aanhaken van de jeugd en onderwijs essentieel is.

De jeugd is namelijk de toekomst. Wanneer bij die groep bewustzijn wordt gecreëerd zal er ook verandering teweeg komen.

In de media

Wat anderen over ons zeggen

  • " "Aidan Scherpbier, de ene helft van Team Migaloo, is onze collega. Toen hij vertelde over zijn plannen van het avontuur en de missie die team Migaloo heeft, raakte hij ons wederom. De activiteiten rondom de bewustwording van ons eigen gedrag en de invloed die dat heeft op het plastic in de oceanen, hebben wij omarmd. In december 2019 hebben zo'n 600 leerlingen uit klas 1 en 2 een project gedaan rondom het thema klimaat. Naast lessen en gesprekken die gericht waren op bewustwording hebben onze leerlingen ook een grote clean-up gedaan in verschillende Zwolse wijken. Handen uit de mouwen! Wij hebben enorme waardering voor de manier waarop team Migaloo jongeren in beweging krijgt, letterlijk en figuurlijk! ""

    - Hiske Kromdijk, Directeur Thorbecke Scholengemeenschap, Zwolle

  • "Ik heb Tristan en Aidan ontmoet nadat ze onze organisatie hadden gemaild. 2021 is het jaar dan gaan deze helden een van de grootste uitdagingen ter wereld aan, roeiend de Atlantische oceaan over. Twee mannen met een inspirerende uitdagende droom. Een die ze zeker gaan halen zoveel passie voor dat ene doel. Daarnaast doen ze dit voor de stichting By The Ocean We Unite en is het doel de oceaan over te roeien een middel geworden en creëren deze helden onwijs veel bewustwording voor de hoeveelheid zwerfvuil wat onze oceanen in lekt. Dus als je in het project ondersteund maak je mede mogelijk dat ze kunnen roeien maar ook de wereld een stukje beter en schoner te maken.""

    - Thomas van Thiel, Founder By The Ocean We Unite

  • ""Aidan Scherpbier, de ene helft van Team Migaloo, is onze collega. Toen hij vertelde over zijn plannen van het avontuur en de missie die team Migaloo heeft, raakte hij ons wederom. De activiteiten rondom de bewustwording van ons eigen gedrag en de invloed die dat heeft op het plastic in de oceanen, hebben wij omarmd. In december 2019 hebben zo'n 600 leerlingen uit klas 1 en 2 een project gedaan rondom het thema klimaat. Naast lessen en gesprekken die gericht waren op bewustwording hebben onze leerlingen ook een grote clean-up gedaan in verschillende Zwolse wijken. Handen uit de mouwen! Wij hebben enorme waardering voor de manier waarop team Migaloo jongeren in beweging krijgt, letterlijk en figuurlijk! " "

    - Hiske Kromdijk, directeur Thorbecke Scholengemeenschap, Zwolle